Олександр Лавринович

Кабінет Міністрів сьогодні на засіданні ухвалив зміни до переліку інформації, яка підлягає внесенню до Державного реєстру баз персональних даних.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Міністерства юстиції, відповідні зміни до урядової постанови, якою було затверджено положення про Державний реєстр баз персональних даних та порядок його ведення, розробляв Мін’юст у зв‘язку зі змінами Закону «Про захист персональних даних».

Як сказав міністр юстиції Олександр Лавринович, з урахуванням законодавчих змін Кабмін звільнив власників персональних даних від обов’язку реєстрації баз персональних даних, ведення яких пов’язано із забезпеченням та реалізацією трудових відносин, а також баз персональних даних, які містять перелік членів громадських, релігійних організацій, професійних спілок і політичних партій.

Відео дня

Водночас доповнено перелік інформації, яка підлягає внесенню до Державного реєстру баз персональних даних. Зокрема, до реєстру вноситиметься інформація про третіх осіб, яким передаються персональні дані, а також про транскордонну передачу персональних даних. Крім того, вноситиметься інформація про склад персональних даних, які обробляються.

Крім того, розширено перелік інформації, яка є у загальному доступі на веб-сайті Державного реєстру баз персональних даних. Зокрема у відкритому доступі міститиметься інформація про склад персональних даних, які обробляються; інформація про третіх осіб, яким передаються персональні дані; інформація про транскордонну передачу персональних даних; інформація про інших розпорядників баз персональних даних: найменування, місцезнаходження - для юридичних осіб та прізвище, ім'я та по батькові (за наявності) - для фізичних осіб.

Ухвалення постанови сприятиме вдосконаленню процедури державної реєстрації та належному наповненню державного реєстру баз персональних даних інформацією щодо обробки персональних даних, йдеться у повідомленні.