Министр социальной политики Наталья Королевская

«Ефективна робота Державної інспекції України з питань праці дозволили протягом року скоротити заборгованість із заробітної плати на 85,5 млн грн», - повідомила міністр соціальної політики Наталія Королевська.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Мінсоцполітики, за її словами, «згідно з офіційною статистикою Держкомстату, протягом минулого року вдалося скоротити заборгованість із зарплати по країні майже на 10 % - з 893,7 млн грн до 808,1 млн грн станом на 1 січня цього року».

Королевська також зазначила, що протягом минулого року вдалося на 338 млн грн скоротити заборгованість із зарплати за минулі роки.

Відео дня

Читайте такожКабмін виділив 254,7 млн грн на зарплату бюджетникам Києва

Водночас міністр повідомила, що завдяки спільним зусиллям Держпраці і Міндоходів вдалося не допустити виникнення нової заборгованості в майже 3 млрд грн. «Для цього протягом 2013 р. інспектори Держпраці провели майже 5 тис. перевірок на підприємствах-боржниках. Це дозволило повністю або частково погасити заборгованість 832 млн грн і 364 тис. працівників отримали гроші. Зі свого боку Міндоходів також зміг попередити виникнення боргів із зарплати майже на 2 млрд грн», - повідомила вона.