Обсяг платежів з єдиного соціального внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування у жовтні-грудні 2013 року - з моменту переходу адміністрування ЄСВ від органів Пенсійного фонду в органи Міністерства доходів і зборів України зріс порівняно з аналогічним періодом 2012 року на 2 млрд грн і склав 50,5 млрд грн.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Міндоходів.

Відео дня

«За період адміністрування Міндоходів єдиного внеску на загальнообов'язкове соціальне страхування до бюджету зібрано 50,5 млрд грн. Порівняно з жовтнем-груднем минулого року сума надходжень зросла майже на 2 млрд грн», - йдеться в повідомленні.

При цьому, за даними Міндоходів, також підвищилася на 1,5 млрд грн середньомісячна сплата єдиного внеску - до 16,8 млрд грн.

«Зміна адміністратора єдиного внеску не тільки не принесла жодних незручностей для платників, але і дозволила підвищити середньомісячну сплату єдиного внеску з 15,3 млрд грн до 16,8 млрд грн», - повідомили в міністерстві.

За статистикою відомства, у жовтні-грудні 2013 року кількість страхувальників зросла майже на 40 тис. осіб. На сьогоднішній день єдиний внесок сплачують 1,2 тис. юридичних і 2,7 тис. фізичних осіб.

Також, за даними Міндоходів, за цей період фахівці колл-центру відповіли на близько 32 тис. звернень з адміністрування ЄСВ, а також надали 18 консультацій в письмовій формі. Крім того, попитом користується сервіс електронного звіту, скористатися яким можна після отримання безкоштовного електронного ключа.

«Якщо до жовтня в електронному вигляді звітність подавали тільки 38% платників ЄСВ, то вже в грудні - 77%. Всього з 1 жовтня по 31 грудня 2013 року звітність з єдиного внеску подавали майже 665 тис. суб'єктів господарювання, з яких 509 тис. - в електронному вигляді», - повідомили у відомстві.

При цьому в міністерстві запевняють, що спрощення звітності за єдиним внеском буде продовжуватися. Зокрема, розглядаються варіанти зниження навантаження на фонд оплати праці.

Читайте такожНадходження до Пенсійного фонду за рік збільшилися на 28 млрд грн

Як повідомляв УНІАН, процедуру адміністрування ЄСВ Міндоходів початок з 1 жовтня 2013 року. Саме з цього періоду суми нарахованого єдиного внеску підлягають сплаті на рахунки органів Міндоходів, відкриті в Головних управліннях Державного казначейства України. У листопаді глава Міндоходів Олександр Клименко заявив, що процес переходу адміністрування ЄСВ пройшов успішно.