Обсяг збору може перевищити плани

Міністерство соціальної політики України заявляє про наявність коштів, необхідних для початку фінансування пенсійних виплат за березень.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомила в кулуарах Кабінету міністрів України міністр соціальної політики Людмила Денисова. 

«Необхідні 2,1 млрд грн, що їх потрібно зібрати для початку фінансування виплати пенсій, ми їх зберемо. Все інше – це витрати держбюджету – близько 6,9 млрд. Мені пообіцяли, що вони будуть. Отже починатимемо (виплачувати пенсії – УНІАН)», - сказала Денисова.

Відео дня

Вона також зазначила, що підприємці знову почали платити єдиний соціальний внесок, і обсяг збору, ймовірно, може перевищити первинні плани. «Народ почав вірити і почав платити страхові внески. На понеділок будуть дані, і як ми бачимо по банках, одержимо навіть дещо більше, ніж планували одержати», - сказала міністр.

Раніше міністр заявляла, що Україні необхідно 12 млрд грн для виплати пенсій і соціальної допомоги на початку березня. Зокрема, для виплати пенсій було потрібно 8 млрд грн. 

Читайте такожНовий Кабмін не має наміру відміняти пенсійну реформу - Яценюк

Як повідомляв УНІАН, 25 лютого Пенсійний фонд України (ПФУ) завершив фінансування лютневих пенсій, направивши на пенсійні виплати 21,3 млрд грн. Разом з тим в ПФУ відзначали, що завдання з перерахування коштів до Пенсійного фонду платники єдиного соціального внеску на загальнодержавне соціальне страхування виконували нерівномірно.

Станом на середину лютого, платники єдиного внеску Дніпропетровською, Донецькою, Запорізькою, Київською, Полтавською, Сумською областей, Києва і Севастополя перерахували кошти на виплату пенсій у розмірі 40-45% місячної потреби. А у Вінницькій, Волинській, Житомирській, Закарпатській, Кіровоградській, Тернопільській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій областях і в Криму надходження становили 24-31% плану.

У січні обсяг пенсійних виплат становив 21,2 млрд грн, а кількість пенсіонерів, які одержують пенсію і грошову допомогу в Україні, становила 13,5 млн. чоловік. Середній розмір пенсій в Україні на 1 січня 2014 року становив 1 тис. 526 грн.

Виплата пенсій різним категоріям пенсіонерів здійснюється декількома траншами в період з 4 по 25 число кожного місяця.