Донецкая область не получила второй транш соцпособий за июнь / Фото УНИАН

Другий транш державної соціальної допомоги не було профінансовано в Донецькій області через технічну неможливість здійснити операцію, проте в інші області країни кошти вже направлено, повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики.

За даними міністерства, другий транш було профінансовано в обсязі 293,6 млн. грн. Станом на 23 червня районні управління соціального захисту населення забезпечені коштами в сумі 211,0 млн. грн для здійснення червневих виплат малозабезпеченим сім'ям, сім'ям з дітьми, дітям-інвалідам та інвалідам з дитинства. При цьому на рахунки поштових відділень і банківських установ перераховано 28,8 млн. грн, що становить близько 10% від загальної суми одержаних коштів.

Читайте такожЯценюк доручив МВС і СБУ доставити пенсії на Донбас

Відео дня

Також у міністерстві повідомили, що виплата пенсій на всій території України в червні відбувається згідно з графіком. Зокрема, станом на 23 червня фінансування пенсій поштовими відділеннями та установами банків завершено. На їхні рахунки вже направлено 20,1 млрд грн. Також здійснено фінансування пенсійних виплат у Донецькій і Луганській областях, окрім міст Краматорськ, Слов'янськ, Сніжне Донецької області і Красний Луч Луганської області через військовий конфлікт у регіонах.

Читайте такожДо відділень «Укрпошти» на Донеччині не можуть доставити пенсії через терористів

Як повідомляв УНІАН, у зв'язку з військовими діями на сході України уряд не може забезпечити виплату пенсій у трьох містах Донецької області і в одному місті Луганської області. Водночас в інших містах виплата пенсій відбувається згідно з графіком.

Читайте такожНа Донбасі жителі чотирьох міст не можуть отримати пенсії

У червні пенсії в Україні ммають бути профінансовані на суму 20,5 млрд грн. У травні обсяг фінансування становив 20,4 млрд грн.