Июльские пенсии в Донецкой и Луганской областях профинансированы наполовину / УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції повідомила директор департаменту зведеного бюджету Пенсійного фонду України Світлана Дяченко.

«Донецька область забезпечена на 50% виплат від місячної потреби, а Луганська – на 47%», - сказала Дяченко.

Відео дня

При цьому вона відзначила, що, незважаючи на відновлення фінансування Слов'янська, Краматорська і Слов'янського району після звільнення під час антитерористичної операції, все ще існують проблеми з виплатами в деяких східних регіонах.

«У нас є визначені недофінансування у певних регіонах Луганської і Донецької областей. Проте у разі забезпечення безпечних умов для обігу готівкових коштів, на території цих районів буде забезпечена можливість пенсіонерам одержувати пенсійні виплати», - сказала Дяченко.

За її словами, звільнені міста Слов'янськ і Краматорськ, а також Слов'янський район на 100% забезпечені пенсіями до кінця місяця.

Також Дяченко повідомила, що до 14 липня у цілому по Україні на виплату пенсій і грошової допомоги направлено 10,9 млрд грн, що становить 52% місячної потреби у коштах. У січні-червні 2014 року загальна сума витрат на пенсії та інші заплановані витрати становила майже 125 млрд грн, що на 400 млн грн більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Читайте такожДоходи Пенсійного фонду у 2014 році становитимуть 233 млрд гривень

Як повідомляв УНІАН, у липні на фінансування пенсій планується направити 20,9 млрд грн. У червні пенсії в Україні були профінансовані на суму 20,5 млрд грн, а у травні - на 20,4 млрд грн. Виплата пенсій в липні здійснюватиметься за графіком - з 4 по 25 липня.

Читайте такожПонад 2 тис. кримчан отримують пенсії на материковій частині України

У зв'язку з військовою ситуацією на сході України виплата пенсій не здійснюється у Сніжному Донецькій області, у місті Красний Промінь і в Станично-Луганському районі Луганської області.

Читайте такожУ Слов'янську і Краматорську відновлюють виплату зарплат і пенсій