Дефицит Пенсионного фонда хотят сократить на 2,3 млрд гривень / Фото УНИАН

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді скоротити дефіцит коштів Пенсійного фонду України за загальним фондом державного бюджету на суму 2,343 млрд грн.

Про це йдеться у законопроекті про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» (щодо коректування показників), зареєстрованому в парламенті 21 липня (№4308).

Згідно із законопроектом, обсяг витрат на погашення дефіциту коштів Пенсійного фонду України становить 15,760 млрд грн.

Відео дня

При цьому, як наголошується у пояснювальній записці до законопроекту, значне скорочення дефіциту коштів бюджету Пенсійного фонду не спричинить невиконання його функцій, і буде компенсоване за рахунок вилучення 2 млрд грн із Фонду соціального страхування з безробіття, які будуть зараховані до Пенсійного фонду України.

Як повідомляв УНІАН, Пенсійний фонд України у 2014 році одержить 233 млрд грн доходів, при цьому видатки становитимуть 249 млрд грн. Пенсійний фонд у 2014 році одержить понад 160 млрд грн через єдиний внесок, розподілений на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, 27,6 млрд грн – від банківських виплат за користування тимчасово вільними коштами Пенсійного фонду, майже 42 млрд грн – кошти на виплату пенсій іноземним пенсіонерам, які проживають на території України.

У 2014 році Пенсійний фонд направить майже 185 млрд грн на пенсії за різними категоріями, 2,8 млрд грн - на виплати військовослужбовцям, 98,6 млн грн - іноземним пенсіонерам.