REUTERS

Виплата пенсій жителям міст Сніжне, Красний Луч, а також Станично-Луганського району Луганської області, як і раніше, ускладнена і не здійснюється, повідомили УНІАН у прес-службі Міністерства соціальної політики України. 

«У містах Сніжне Донецькій області, Красний Луч і у Станично-Луганському районі Луганської області фінансування пенсійних виплат не здійснюється», - зазначається у повідомленні. 

Водночас пенсії жителям Слов'янська, Краматорська і Слов'янського району Донецької області профінансовані у повному обсязі. «Поштові відділення можуть виплачувати пенсії аж до 24 липня, банківські установи - до 23 липня включно», - пояснили у Мінсоцполітики.

Відео дня

У цілому по країні на фінансування пенсій за липень вже направлено близько 18,1 млрд грн. Обсяг додаткових соціальних виплат, виділених з державного бюджету на потреби малозабезпечених верств населення, становив 272,6 млн грн.

Читайте такожЛипневі пенсії в Донецькій і Луганській областях профінансовані наполовину

Як повідомляв УНІАН, у липні на фінансування пенсій планується направити 20,9 млрд грн. У червні пенсії в Україні були профінансовані на суму 20,5 млрд грн, а у травні - на 20,4 млрд грн.

Читайте такожПередачу пенсійних справ із зони АТО в інші регіони спростили

Раніше у липні були проіндексовані мінімальні пенсії на показник інфляції, зафіксований в травні, - 10,4%.