REUTERS

Сім'ї загиблих в АТО військових отримають по 609 тис. грн. допомоги від держави.

На засіданні уряду було прийнято рішення виділити кошти у сумі 99 267,0 тис. гривень з розрахунку по 609,0 тис. гривень за кожного загиблого з резервного фонду державного бюджету для виплати одноразової грошової допомоги членам сімей військовослужбовців, які загинули під час виконання ними обов’язків військової служби.

Читайте такожПорошенко зобов'язав голів ОДА потурбуватися про сім'ї загиблих в ході АТО

Відео дня

Як повідомили УНІАН у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ, у відповідності до статті 16 Закону України “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей” військовослужбовці під час виконання ними обов’язків військової служби мають право на гарантовану державну виплату у вигляді одноразової грошової допомоги у разі загибелі у розмірі 500-кратного прожиткового мінімуму, що на сьогодні становить 609 тис. гривень.

Читайте такожНа Івано-Франківщині сім'ям загиблих в АТО військових виділять земельні ділянки поблизу курорту "Буковель"

Проект розпорядження Кабінету міністрів України “Про виділення коштів для виплати одноразової грошової допомоги членам сімей загиблих військовослужбовців” було підготовлено Мінекономрозвитку та погоджено з Мінфіном, Мін’юстом, Міноборони, СБУ, Адміністрацією Держприкордонслужби та ГУР Міноборони.