санкции / obozrevatel.com

Про це менеджер інвестиційного банку повідомив «Ведомостям».

Це підтвердив співробітник Bloomberg через систему підтримки клієнтів: «У липні і вересні 2014 р. американський Офіс з контролю над іноземними активами заборонив торгівлю, фінансування та операції з новими боргами та акціями певних російських компаній. Дані Bloomberg узгоджуються з цими санкціями».

Читайте такожЕксперт розповів, як довго економіка Росії зможе витримати санкції Заходу

Відео дня

Він уточнив, що нові акції, випущені організаціями, які потрапили під санкції, або їхніми дочірніми компаніями, не будуть відображені в терміналі. «Те саме стосується і боргових інструментів - як нинішніх, так і нових випусків», - додав співробітник Bloomberg.

Компанії, що потрапили під санкції, також отримали таке повідомлення. Зокрема, цю інформацію підтвердив виконавчий віце-президент Газпромбанку Гнат Діркс.

«23 вересня, після випуску облігацій 10-ї серії, Bloomberg повідомив нас, що не надає своїм користувачам інформацію (умови, котирування і т. д.) щодо нових (випущених після 16 липня 2014 р.) облігаційних випусків банків і компаній, щодо яких введено санкції», - повідомив він.

З компаній, що потрапили під такі обмеження, після введення санкцій виходили на борговий ринок Внешэкономбанк (на початку вересня розмістив біржові облігації на 1 млрд руб.), Газпромбанк (10 млрд руб., вересень), Россельхозбанк (на початку жовтня розмістив два випуски десятирічних біржових облігацій по 5 млрд руб. кожен) і «Транснефть» (15 млрд руб., жовтень), свідчать дані Cbonds.ru.

Через термінал Bloomberg учасники ринку отримують інформацію про справжні та історичні ціни практично на всіх світових біржах і багатьох позабіржових ринках. Також Bloomberg використовують для укладення угод як між учасниками ринку, так і з Центробанком, наприклад для операцій репо із ЦБ. Термінали широко використовуються банками, брокерами та інвестфондами. Передплатників у Bloomberg більше 320 000.

Раніше УНІАН повідомляв, що у Росії співробітникам держкомпаній, що потрапили під санкції, рекомендують не залишати країну.