REUTERS

Російський фондовий ринок відкрив торги 26 січня падінням більш як на 4%. Зокрема, біржа РТС відреагувала на можливе запровадження нових санкцій після обстрілу Маріуполя, який забрав життя 30 людей.

Також негативно на російський ринок впливає зниження нафтових котирувань. Станом на 9:16 за Києвом ціна бареля марки Brent опустилася до 48 доларів 4 центів, пише «Радіо Свобода».

Читайте також Російський рубль падає через побоювання нових санкцій

Відео дня

У ЄС серйозно обговорюють можливість відключення Росії від міжнародної банківської системи передачі інформації SWIFT, повідомив 25 січня міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Президент США Барак Обама заявив, що Вашингтон глибоко стурбований останніми порушеннями перемир’я і посилить тиск на Росію через її дії в Україні.

Читайте такожПутін готує росіян до безгрошів'я та безробіття - преса РФ

Минулого тижня після смерті короля Саудівської Аравії Абдалли ціна нафти наближалася до 50 доларів, але вплив цього чинника виявився нетривалим.

Новий король Салман ібн Абдул-Азіз Аль Сауд заявив, що його країна збереже дотеперішній обсяг видобутку. Саудівська Аравія домінує в організації країн-експортерів нафти.