Фото УНИАН

 До участі в запланованому на 20 березня аукціоні на фондовій біржі «Перспектива» з продажу 29,95% акцій Борщагівського хіміко-фармацевтичного заводу допущено дві компанії – фондова компанія «Куб» і «Ді Ен Кей Капітал», повідомили УНІАН на біржі.

Як зазначили на біржі, фондова компанія «Куб» діє в інтересах фармацевтичної фірми «Дарниця», «Ді Ен Кей Капітал» в інтересах компанії «Пантеон К». Всього на участь в аукціоні подавали документи 5 компаній, проте з них лише двоє зробили гарантійний внесок.

Як повідомляв УНІАН, департамент комунальної власності Києва на 20 березня запланував виставити на аукціоні на фондовій біржі «Перспектива» 29,95% акцій Борщагівського хіміко-фармацевтичного заводу. Стартова ціна пропонованого до продажу пакета становить 143 млн 200 тис. грн.

Відео дня

Раніше планувалося провести аукціон 27 лютого, проте він був призупинений.

Читайте такожЗаступник голови КМДА пояснив причину продажу акцій Борщагівського фармзаводу

Довідка УНІАН. 22 вересня 2011 року депутати Київради внесли до Програми приватизації комунального майна зміни, згідно з якими дозволяється приватизація пакета акцій Борщагівського хімфармзаводу, що належить територіальній громаді.

ПАТ "Науково-виробничий центр "Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод" створено 15 січня 1997 року, займається виробництвом готових лікарських засобів.

У власності підприємства знаходиться земельна ділянка площею 36,65 га і будівлі загальною площею понад 45 тис. кв. м.

29,95% акцій Борщагівського хіміко-фармацевтичного заводу належать територіальній громаді Києва.