uk.wikipedia.org

«Зниження рейтингів відображає думку Fitch, що дефолт «Укрексімбанку» за його зовнішніми борговими зобов'язаннями тепер є неминучим», - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, ця рейтингова дія послідувала за заявою банку від 27 березня 2015 року про початок переговорів з власниками єврооблігацій на 750 млн дол. про продовження терміну погашення цих паперів з 27 квітня 2015 року до 27 липня 2015 року.

Відео дня

Агентство зазначає, що таке короткострокове продовження необхідне для проведення переговорів з метою довгострокового вирішення ситуації з власниками облігацій відповідно до завдань 4-річної програми розширеного фінансування на 17,5 млрд дол. для України, затвердженої Міжнародним валютним фондом 11 березня 2015 року.

Fitch вважає, що крім єврооблігацій на суму 750 млн дол. з погашенням 27 квітня 2015 року «Укрексімбанк» вестиме переговори з власниками пріоритетних єврооблігацій на суму 600 млн дол. з погашенням у січні 2018 року і субординованих облігацій на суму 125 млн дол. з погашенням у лютому 2016 року.

Fitch зазначає, що знизить довгостроковий РДЕ «Укрексімбанку» в іноземній валюті до рівня «RD» (обмежений дефолт), якщо банк не здійснить виплати за єврооблігаціями 27 квітня.

Як повідомляв УНІАН, 23 березня міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгострокові кредитні рейтинги в іноземній валюті найбільших українських державних банків «Укрексімбанку» і «Ощадбанку» до рівня «СС» з «ССС» і не виключає їх дефолту в світлі майбутньої реструктуризації держборгу.

Державний «Укрексімбанк» звернувся до інвесторів з проханням відтермінувати погашення євробондів на 750 млн дол. з терміном обігу до 27 квітня 2015 року на 3 місяці - до 27 липня 2015 року.

При цьому, як наголосило міністерство фінансів України, звернення державного «Укрексімбанку» до інвесторів про продовження терміну погашення єврооблігацій не впливає на здатність банку виконувати зобов'язання перед своїми вкладниками.

Читайте такожАудит виявив погіршення показника річного збитку «Укрексімбанку» до 11,25 мільярда гривень

Довідка УНІАН. «Укрексімбанк» працює на ринку України з 1992 року і входить до групи найбільших, 100% акцій банку належать державі.