Яценюку предложили назначить Билоуса главой ФГИУ / Фото УНИАН

Коаліція затвердила кандидатуру Ігоря Білоуса на посаду голови Фонду держмайна України.

Про це повідомив журналістам у ВР заступник лідера фракції БПП Ігор Кононенко, пише Українська правда.

За його словами, кандидатуру Білоуса вже подано на розгляд прем'єр-міністру Арсенію Яценюку.

Відео дня

Він також висловив сподівання, що у четвер ВР проголосує за призначення Білоуса.

"Також ми сподіваємось, що у четвер ВР затвердить кандидатів від парламенту до Вищої Ради юстиції", - додав він.

"Наша фракція делегувала пана Олексія Маловацького. Він керував юридичною службою БПП на президентських та парламентських виборах. Він є відомим адвокатом, і ця кандидатура у нас на фракції пройшла під оплески", - зазначив він.

Також Конененко нагадав, що фракція "Народного фронту" також має надати свою кандидатуру, "і вона з нею визначилася" - це Ірина Мамонтова.

Крім того свого представника мають надати три інших фракції коаліції, які з кандидатурами на даний момент ще не визначилися.

Читайте такожМінфін опублікував повний список кандидатів на посаду голови фіскальної служби

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України 23 березня прийняв відставку голови Державної фіскальної служби (ДФС) Ігоря Білоуса, а також звільнив його заступників - Володимира Хоменка і Анатолія Макаренка, які курирували податкову міліцію й митниці відповідно.

Раніше урядова комісія з розслідування діяльності керівництва Державної фіскальної служби, створена за пропозицією прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, завершила свою роботу, опрацювавши близько 250 скарг представників бізнесу, і рекомендувала уряду залишити на посаді голову служби Ігоря Білоуса й звільнити його заступників Хоменка і Макаренка.

Однак про свою відставку оголосив голова ДФС Ігор Білоус. Уряд прийняв його відставку і звільнив за пропозицією комісії заступників Білоуса.