REUTERS

Вартість акцій «Газпрому» на Московській біржі впала, після того як стало відомо про претензії до компанії з боку Єврокомісії. На мінімумі вартість паперів опустилася до 150,83 руб. за акцію, що майже на 3% нижче рівня закриття вчорашніх торгів, пише РБК.

У результаті папери «Газпрому» стали одним із головних драйверів сьогоднішнього зниження російських фондових індексів. До 13:20 мск рублевий індекс ММВБ опустився до 1686,38 пункту, що на 1,4% нижче рівня закриття вчорашніх торгів. Одночасно з цим «валютний» індекс РТС опустився нижче 1000 пунктів.

Раніше сьогодні стало відомо, що Єврокомісія офіційно пред'явила «Газпрому» претензії в рамках антимонопольного розслідування, розпочатого ще в 2012 році. Російську компанію підозрюють у зловживанні домінуючим становищем на європейському ринку газу.

Відео дня

Читайте також"Газпром" відповів на звинувачення Єврокомісії: "претензії необгрунтовані"

Розслідування ведеться Єврокомісією в Литві, Латвії, Естонії, Польщі, Чехії, Словаччині, Угорщині та Болгарії. Штраф за порушення норм конкуренції може скласти до 10% річного обігу компанії на цьому ринку.