Остановлены торги акциями на 461 млрд грн / Фото УНИАН

Капіталізація фондового ринку України після зупинки торгів акціями на суму 461 млрд грн зменшилася у три рази – до 100 млрд грн.

Про це заявив голова Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку Тимур Хромаєв на прес-конференції в Києві.

«У нас за тиждень, за 10 днів, капіталізація нашого ринку зменшилася у 3 рази. Це все те, що вважалося малої вартості, але ми впевнені, що зможемо довести, що це не так», – сказав він.

Відео дня

За словами Хромаєва, цінні папери, які залишаються у лістингу бірж, є надійними.

Читайте такожЧерез фондовий ринок за 1,5 року пройшло 400 мільярдів гривень тіньових коштів

«Враховуючи останнє рішення комісії, вчорашнє, капіталізація вже близько 100 млрд грн. Залишилися тільки ті компанії, які ви всі пам'ятаєте, – «Мотор Січ», «Центренерго» тощо», – зазначив глава Нацкомісії.

Також Хромаєв сказав, що основними критеріями для визнання паперів фіктивними стали активи, що складаються з сумнівних фінансових інструментів, низький рівень заробітних плат, який не відповідає компаніям з великою капіталізацією, а також маленький штат працівників.

Як повідомляв УНІАН, Нацкомісія з цінних паперів і фондового ринку в цілому зупинила торги акціями 79 емітентів на загальну суму 461 млрд грн, що становить 70% капіталізації ринку.