REUTERS

Міжнародне рейтингове агентство Fitch прогнозує, що Україна завершить реструктуризацію суверенних зовнішніх облігацій до настання строків виплат за єврооблігаціями на 500 млн дол. 23 вересня і другого перегляду програми з Міжнародним валютним фондом, також наміченого на вересень.

Про це йдеться у звіті агентства, переданому УНІАН.

Агентство нагадує, що в разі непроведення своєчасного реструктуризації, Україна може оголосити мораторій на обслуговування зовнішнього боргу за єврооблігаціями.

Відео дня

Також Fitch відзначає, що класифікуватиме реструктуризацію як обмін проблемних зобов'язань, у зв'язку з чим планує знизити довгостроковий рейтинг України в іноземній валюті до рівня «C» в разі оголошення про укладення угоди з кредиторами.

Агентство наголошує, що Україна продовжує обслуговувати зовнішні та внутрішні зобов'язання, і 24 липня провела купонні виплати на суму 120 млн дол. за єврооблігаціями з погашенням у 2017 році. 

Fitch нагадує, що угода про реструктуризацію з власниками облігацій є умовою програми розширеного фінансування МВФ, що передбачає фінансування нашої країни фондом на 17,5 млрд дол. і двосторонню і багатосторонню підтримку, включаючи допомогу від ЄС і Світового банку.

Читайте такожМінфін вважає зустріч 12 серпня у США останньою можливістю домовитися з кредиторами

Як повідомляв УНІАН, Міжнародне рейтингове агентство Fitch на початку серпня підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг України в іноземній валюті на рівні «CC», короткостроковий рейтинг дефолту емітента в іноземній валюті - на рівні «С», рейтинг у національній валюті - на рівні «CCC».

Згідно з прогнозами агентства, оприлюдненими наприкінці липня, падіння економіки України за підсумками 2015 року становитиме 9%, що відповідає прогнозам Міжнародного валютного фонду і Європейського банку реконструкції та розвитку. При цьому падіння економіки супроводжуватиметься девальвацією гривні – до 97% порівняно з 2014 роком, а також значною інфляцією.