REUTERS

Один з провідних торговельних майданчиків на вітчизняному фондовому ринку Українська біржа виключила з біржового списку акції 7 емітентів, з яких 5 – компанії, зареєстровані в окупованому Росією Криму, зокрема, "Бром", "Кримхліб", "Кримський содовий завод", суднобудівний завод "Затока" та готель "Ялта-Інтурист".

Про це повідомила прес-служба Української біржі.

"21 серпня 2015 року котирувальна комісія ПАТ "Українська біржа" прийняла рішення про виключення з біржового списку акцій семи емітентів. Дане рішення набуло чинності 25 серпня 2015 року", - говориться в повідомленні прес-служби біржі.

Відео дня

Прес-служба зазначила, що виключення цінних паперів з біржового списку сталося через зупинку Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку України внесення змін до системи депозитарного обліку цінних паперів, а також у зв'язку з тривалою неможливістю проведення за ними біржових торгів.

Читайте такожБіржі можуть виключити з процесу приватизації

Як повідомляв УНІАН, Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку в рамках проведення політики очищення вітчизняного фінансового ринку від неякісних цінних паперів зупинила торги акціями 91 українського емітента.

Читайте такожНа біржах Європи обвал індексів після зростання напередодні

Раніше голова НКЦПФР Тимур Хромаєв повідомив, що загальна сума капіталізації компаній, торги акціями яких комісія зупинила, становить 461 мільярд гривень, або 70% капіталізації всього фондового ринку України.