Reuters

Американські фондові індекси в перші години торгів вівторка знижуються на 1,8-2,1% на тлі побоювань за перспективи економіки Китаю, а також слабкої статистики зі США, свідчать дані торгів, передає Прайм.

Індекс широкого ринку S&P 500 опускався на 2,13% - до 1930,21 пункту, індекс DJIA знизився на 2,17%, до 16165,05 пункту, індекс високотехнологічних компаній NASDAQ втрачав 1,84%, досягаючи 4689,01 пункту. Падіння індексів прискорилося після публікації статистики в США - до цього їх зниження не перевищувало 2%.

Розчарували інвесторів дані з Китаю, де індекс ділової активності (PMI) у промисловості, за даними державного статистичного бюро, в серпні знизився до 49,7 пункту, що збіглося з прогнозом аналітиків і досягнуло мінімуму з серпня 2012 року. У липні індекс PMI становив 50 пунктів.

Відео дня

На цьому тлі до відкриття торгів Нью-Йоркська фондова біржа (NYSE) знову ввела "Правило 48", яке спрямоване на запобігання різким коливанням акцій на початку торгів.

Читайте такожКитай перейшов від підтримки ринку до полювання на "шкідників"

Після відкриття торгів американський Інститут управління поставками (Institute for Supply Management, ISM) повідомив, що індекс ділової активності в промисловому секторі економіки США (ISM Manufacturing) у серпні знизився до 51,1% з липневих 52,7%. Дані виявилися гіршими за прогнози аналітиків, які очікували зниження індикатора до 52,6%.