Одесский припортовый завод / yuzhny.in.ua

Найбільші державні компанії, що ввійшли в список приватизації об'єктів держвласності, мають бути продані іноземним стратегічним інвесторам, заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус на бізнес-форумі в Києві.

“Повністю впевнений, що потрібно більшість підприємств, які не є стратегічними, віддати в приватні руки. Обов'язково найбільші з нестратегічних - стратегічним інвесторам з-за кордону, щоб створювали робочі місця і залучали інвестиції", - сказав він.

Читайте такожНацбанк хоче спростити роботу іноземних інвесторів в Україні

Відео дня

Читайте такожвключаючи Одеський припортовий завод

Кабмін спільно з Фондом держмайна неодноразово виступали за залучення радників до приватизації найбільш важливих держактивів, оскільки тільки так можна уникнути корупції в тендерах. При цьому в Кабміні погодилися з тим, що залучення радників подовжить процес приватизації і найімовірніше не дозволить досягти закладеної в держбюджеті на 2015 рік мети отримати близько 17 мільярдів гривень доходів від продажу держактивів. Раніше Абромавічус заявляв, що велика приватизація в Україні почнеться не раніше 2016 року і чекати її початку в 2015 році "вкрай оптимістично".