/ www.info-prom.com.ua

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) повинна мати повноваження ефективно запобігати та боротися з шахрайством на ринку цінних паперів, сказав журналістам генеральний секретар Міжнародної організації регуляторів фондового ринку (IOSCO) Девід Райт.

"В Україні має бути сильний регулятор ... який працює в інтересах суспільства. Всі повинні бути впевнені, що особи, які займаються серйозними порушеннями на фондовому ринку, в результаті (дій комісії – УНІАН) потраплять лише в одне місце – в'язницю", - зазначив він.

Райт повідомив, що на зустрічі з президентом Петром Порошенком та прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком, яка відбулася поточного тижня, він обговорив посилення повноважень НКЦПФР, що дозволяє приєднатися до Меморандуму про взаєморозуміння IOSCO.

Відео дня

"Отримання комісією сильних повноважень дозволить їй приєднатися до нашого меморандуму", - сказав він.

За словами Райта, даний меморандум дасть можливість комісії повноцінно обмінюватися інформацією з іноземними регуляторами і оперативно реагувати на шахрайство на ринку цінних паперів.

Читайте такожМаніпулювання на фондовому ринку: Нацкомісія відкрила 93 справи

Як повідомляв УНІАН, генеральний секретар IOSCO відвідав Україну 23-24 листопада з робочим візитом. В ході візиту були проведені зустрічі з президентом України, прем'єр-міністром та членами Нацкомісії з цінних паперів.

В комісії в жовтні повідомляли, що приєднання України до Меморандуму про взаєморозуміння з IOSCO дозволить НКЦПФР проводити повноцінні розслідування правопорушень на ринку цінних паперів.

Також приєднання до цього меморандуму дозволить регулятору отримувати інформацію з обмеженим доступом від будь-яких фізичних та юридичних осіб, обмінюватися цією інформацією з іноземними регуляторами, співпрацювати з ними при розслідуванні правопорушень на фондовому ринку.