Фото УНИАН

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні уряду в четвер доручив Міністерству енергетики та вугільної промисловості найближчим часом передати акції державної компанії «Центренерго» в управління Фонду державного майна для подальшої приватизації.

«Компанію «Центренерго» - міністр (енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин - УНІАН) сьогодні передає на приватизацію до Фонду державного майна», - сказав він.

Відео дня

У свою чергу, Демчишин заявив про готовність передати акції компанії до ФДМ, а також висловив упевненість, що чинне керівництво держкомпанії переможе в оголошеному кадровому конкурсі.

“Хочу зазначити, що приватизація є пріоритетом нашої діяльності. Підтримую це рішення й зобов'язуюсь максимально швидко після проходження технічної процедури нашого міністерства спільно з Фондом держмайна передати акції", - підкреслив голова Міненерговугілля. 

Читайте такожДепутати прийняли закон, який дасть старт великій приватизації

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України має намір завтра, 19 лютого, оголосити умови кадрових конкурсів на посади керівників державних підприємств "Електроважмаш", "Укренерго", "Центренерго", "Укрспирт" і "Укрпошта".

Раніше Яценюк заявив, що Одеський припортовий завод – другий за величиною виробник аміаку і карбаміду й третій - з випуску азотних добрив в Україні, а також держхолдинг «Центренерго», який експлуатує Вуглегірську, Зміївську й Трипільську ТЕС (23 енергоблоки потужністю від 175 МВт до 800 МВт) сумарною встановленою потужністю 7 550 МВт, повинні бути приватизовані цього року прозоро й чесно.