Фото УНИАН

Міністерство економічного розвитку і торгівлі підготувало законопроект про скорочення списку не підлягають приватизації державних компаній у 2 рази - до близько 850 компаній, повідомила заступник міністра Юлія Ковалів на засіданні уряду в п'ятницю.

"Минулого тижня міністерство економіки підготувало законопроект, який на 50% скорочує перелік об'єктів державної власності, які не підлягають приватизації. У тому числі - підприємства аграрної галузі, підприємства інфраструктури, підприємства, які входять до складу практично кожного органу державної влади", - сказала вона.

За словами Ковалів, законопроект є радикальним і залишає заборона приватизації лише для підприємств оборонного сектора, лісових господарств і стратегічних компаній.

Відео дня

Читайте такожФонд держмайна цього року планує продати 450 об'єктів

Як повідомляв УНІАН, президент України Петро Порошенко підписав закон про внесення змін до приватизаційного процесу, що включає, зокрема, скасування норми про обов'язковий продаж на фондових біржах 5-10% акцій стратегічних підприємств при проведенні їх приватизації.

Закон відкриває шлях для великої приватизації, яку Фонд держмайна планує почати з Одеського припортового заводу в червні цього року. Після цього на продаж планується виставити держпакети акцій низки обленерго і "Центренерго".