Фото УНИАН

Кабінет міністрів України своїм розпорядженням від 30 березня, оприлюдненому сьогодні на офіційному сайті уряду, дозволив Фонду державного майна України виставити на продаж без оголошення ціни держпакети з 95,85% акцій "Славутського заводу залізобетонних виробів" і 25% акцій "Деражнянського підприємства з племінної справи в тваринництві" (обидва – Хмельницька область).

У пояснювальній записці до розпорядження зазначено, що дані підприємства більше трьох років не проводять господарську діяльність. При цьому держпакети акцій Фонд держмайна не зміг продати на різних аукціонах, у тому числі за методом зниження ціни на фондовій біржі.

Реалізація цього розпорядження зможе закінчити процес приватизації підприємств і залучити інвестиції в їх розвиток.

Відео дня

Читайте такожУ рамках великої приватизації продадуть акції 21 агропідприємства

Як повідомляв УНІАН, Фонд держмайна в березні планував продати на фондових біржах держпакети акцій 22 підприємств зі знижкою 60% та 9 підприємств зі знижкою 50%. У відомстві повідомили, що дані підприємства не продаються вже багато років і в разі відсутності попиту на них ціну може бути знижено.

Фонд 29 березня продав на аукціоні Української фондової біржі за принципом зниження ціни 9,64% акцій Чорноморського суднобудівного заводу (Миколаїв) його мажоритарному власнику компанії Smart Maritime Group, що входить до групи "Смарт-Холдинг", підконтрольної українському бізнесменові Вадиму Новинському, за 1,49 мільйона гривень, що у 8,4 рази нижче початкової вартості цього пакета (12,45 мільйона гривень).