Фото УНИАН

Верховна Рада України відмовилася виключити з переліку підприємств, що не підлягають приватизації, три державних підприємства, які не здійснюють господарську діяльність «Дніпровибухпром», Науково-дослідний інститут енергетики «Укрдіпрогазоочистка» і держпідприємство з впровадження та налагодження електронних вимірювань «Укренергоналадкавимірювання».

Читайте такожФонд держмайна пропонує поповнити приватизаційний список 44 держпідприємствами

Зокрема, законопроект №4225, яким пропонувалося виключити вищезазначені підприємства з переліку підприємств, що не підлягають приватизації, підтримали лише 222 депутати при необхідному мінімумі в 226 голосів.

Відео дня

Представляючи законопроект у Раді, міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик повідомив, що ці три держпідприємства не ведуть господарську діяльність або перебувають у стані ліквідації протягом багатьох років.

За його словами, маючи малу кількість активів, підприємства витягають з бюджету значні суми коштів на підтримку роботи і виплату зарплат співробітникам.

Читайте такожУкраїна повинна провести прозору приватизацію – Гройсман

«Нам зараз потрібно кожну копійку для бюджету економити», - підкреслював до голосування Насалик.

Раніше повідомлялося, що наприкінці 2015 року держпідприємства «Дніпровибухпром», Науково-дослідний інститут енергетики «Укрдіпрогазоочистка» і держпідприємство з впровадження та налагодження електронних вимірювань «Укренергоналадкавимірювання» також пропонували виключити з переліку підприємств, що не підлягають приватизації, законопроектом № 3469, проте цей документ не був підтриманий парламентом.