REUTERS

Інвестори з Австрії, Угорщини, Індії та Японії зацікавлені в покупці 70% акцій "Хмельницькобленерго", 70% "Миколаївобленерго", 65% "Харківобленерго", 50,9% "Тернопільобленерго", 60,2% "Запоріжжяобленерго" та 46% "Черкасиобленерго", повідомив на зустрічі з журналістами голова Фонду державного майна Ігор Білоус.

"У нас є заявки від потенційних покупців обленерго. Там є дуже цікаві імена: австрійські, угорські, японські, індійські", - сказав він, не називаючи конкретні назви компаній-інтересантів.

Читайте такожФонд держмайна почав підготовку до приватизації 4 обленерго

Відео дня

Голова фонду зазначив, що попит на енергетичні об'єкти залежить від прийняття Верховною Радою закону про ринок електроенергії від впровадження стимулюючих тарифів.

Крім того, Білоус повідомив, що на участь в енергетичній конференції, яка відбудеться 30 червня цього року, подали заявки вже 30 інвесторів. В ході конференції інтересанти зможуть дізнатися більш детальну інформацію про всіх енергетичних держкомпаніях, які плануються до продажу Фондом держмайна.

Як повідомляв УНІАН, Фонд держмайна в квітні переніс дати аукціонів з продажу держпакетів акцій "Хмельницькобленерго", "Миколаївобленерго", "Харківобленерго", "Тернопільобленерго", "Запоріжжяобленерго" і "Черкасиобленерго" на жовтень-грудень з червня-липня 2016 року.

ФДМУ має намір оголосити аукціони з продажу держпакетів енергокомпаній в серпні-вересні.