REUTERS

Заява Nintendo була поширена після закриття торгів в п'ятницю, передає Бі-бі-сі. У ній компанія уточнює, що доходи від надпопулярної гри Pokemon Go не так сильно позначиться на її фінансових показниках, як того можуть очікувати інвестори.

Читайте такожВартість акцій Nintendo завдяки грі Pokemon Go досягла максимуму за 6 років

Як уточнили в корпорації, Nintendo не є власником повних прав на гру, а володіє лише 32% в компанії Pokemon Company, яка отримує ліцензійні відрахування і частину прибутку від покупок, які гравці роблять всередині гри.

Відео дня

Також у Nintendo є частка в компанії-дистриб'юторі ігри, Niantic, однак інформації про те, яку частку прибутку від гри отримує дистриб'ютор, у відкритому доступі немає.

Тому, говорилося в заяві Nintendo, феноменальний успіх Pokemon Go не дуже сильно позначиться на річній звітності, яку компанія планує випустити в березні 2017 року.

Компанія планує збільшити свій прибуток від гри за рахунок продажу спеціального пристрою, детектора покемонів. Пристрій у вигляді напульсника буде вібрувати, якщо поблизу від його носія з'явиться покемон.

Як говорилося в заяві Nintendo, пристрій вже розроблено, але коли він надійде в продаж і скільки буде коштувати, поки невідомо.