dumskaya.net

Кабінет міністрів України має намір на своєму засіданні в середу, 19 жовтня, затвердити умови повторної приватизації Одеського припортового заводу.

Як повідомили в прес-службі уряду, про це повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в ході зустрічі з представниками ділових кіл Франції.

Зустріч відбулася напередодні українсько-французького ділового форуму, який пройде в Парижі 27-28 жовтня.

Відео дня

"На засіданні в середу уряд прийме рішення про початок приватизації ОПЗ, - цитує прес-служба Гройсмана. - Будемо вдячні, якщо французький бізнес візьме участь у приватизації цього заводу. Я гарантую, що буде відкрита, публічна та конкурентна приватизація".

Прем'єр нагадав, що в Україні налічується 3,8 тисячі державних підприємств, які давно потребують продажу.

"Сотня, можливо два, - стратегічно важливі, всі інші повинні бути продані", - сказав Гройсман, додавши, що на державних компаніях, які не підлягають продажу, буде змінено менеджмент.

Читайте такожКабмін обіцяє максимально швидко підготувати ОПЗ до повторної приватизації

Як повідомляв УНІАН, Одеський припортовий завод (р. Южне, Одеська обл.) – другий за величиною виробник аміаку і карбаміду і третій – з випуску азотних добрив в Україні. Спеціалізується на перевантаженні хімічної продукції, що надходить з країн СНД на експорт. Завод є монополістом на загальнодержавному ринку спеціалізованих послуг з прийому, охолоджування і перевантаження аміаку.

ОПЗ є головним госактивом, який повинен бути проданий в поточному році. На продаж виставляються 99,6% акцій підприємства.

ОПЗ увійшов в перелік приватизації в 2015 році і готувався до продажу в першій половині 2016 року. 18 липня відбувся конкурс з продажу 99,6% акцій ОПЗ зі стартовою ціною 13,175 мільярда гривень (близько 520 мільйонів доларів). Однак він був зірваний через відсутність заявок. Однією з причин цього у фонді називали завищену стартову ціну.

Пізніше Кабінет міністрів підтримав запропоновані Фондом державного майна України зміни методики оцінки, впровадження яких дозволяє знизити стартову ціну 99,6% акцій Одеського припортового заводу для повторної приватизації. Стартова ціна ОПЗ може скласти 150 мільйонів доларів.