Ілюстрація REUTERS

Правовою оцінкою угоди з продажу 19,5% акцій "Роснефти" консорціуму, що складається з катарського суверенного фонду і швейцарського трейдера Glencore, займалися найбільші міжнародні юридичні фірми, тому угода не попадає під західні санкції, повідомляє Прайм з посиланням на джерело в "Роснефти".

"Під санкції дана угода не підпадає – це існуючі акції", - сказав джерело.

Читайте такожУ Росії для покриття зростаючого дефіциту бюджету розширять список активів для розпродажу

Відео дня

"Думаю, нові акціонери підготувалися до угоди. Глобальні інвестори виконали потужну роботу перед операцією. Для всіх регуляторних органів це максимально комфортна угода. Її правовою оцінкою займалися найбільші міжнародні юридичні компанії", - додав він.

Голова "Роснефти" Ігор Сєчін 7 грудня доповів президентові РФ Володимиру Путіну про завершення підготовки приватизації 19,5% акцій компанії, а 10 грудня учасники угоди повідомили про підписання угоди. Покупцем став консорціум у складі швейцарського трейдера Glencore та катарського суверенного фонду (Qatar Investment Authority). Сума угоди становить 10,2 мільярда євро. Бюджет в результаті отримає 10,5 мільярда євро. Завершення розрахунків за операції очікується в середині грудня.

Вже наступного дня Білий дім заявив, що міністерство фінансів США уважно вивчить дану угоду в контексті діючих санкцій проти РФ. "Роснефть" перебуває під санкціями ЄС та США, які обмежують для неї доступ до фінансування і технологій.