Ілюстрація REUTERS

Основні фондові індекси США в середу зросли, NASDAQ п'ятий день поспіль досяг історичного максимуму – інвестори перетравлюють підсумки першої прес-конференції обраного президента США Дональда Трампа, свідчать дані торгів.

Читайте такожУ Білому домі заявили, що Трамп приховує інформацію про свої фінансові зв'язки з РФ

Промисловий індекс Dow Jones зріс на 0,5% — до 19954,28 пункту, індекс високотехнологічних компаній NASDAQ піднявся на 0,21% — до 5563,65 пункту, а індекс широкого ринку S&P 500 на 0,28% — до 2275,32 пункту, пише РИА Новости.

Відео дня

У середу відбулася перша з моменту перемоги на президентських виборах прес-конференція Трампа. Під час свого виступу обраний президент висловив надію, що компанії General Motors, Ford і деякі інші збережуть робочі місця в США, і пообіцяв стати "найкращим творцем робочих місць".

Читайте такожМексиканський песо на фоні прес-конференції Трампа оновив історичний мінімум

Трамп також пообіцяв ввести зміни в регулювання фармацевтичної промисловості, знизити витрати на програму військових літаків і почати будівництво стіни на кордоні з Мексикою. За його словами, Мексика компенсує США вартість стіни, однак малоймовірно, що це буде прямий платіж.

"Легка частина для адміністрації Трампа зроблена. Тепер слова повинні перетворитися на конкретні справи і політику. Швидкість, більш конкретні дії щодо пом'якшення регулювання і податкова реформа будуть задавати напрямок ринків", — вважає старший економічний стратег Capitol Securities Management Кент Енджелкі, якого цитує агентство MarketWatch.