Господарський суд Дніпропетровської області відмовився задовольнити клопотання компанії «ММСІС Інвестментс» щодо призупинення дії рішення ради асоціації «Українські фондові торговці» (АУФТ) щодо виключення її зі складу асоціації.

Як повідомили УНІАН у прес-службі АУФТ, ця вимога була заявлена ​​«ММСІС Інвестментс» під час судового засідання 19 лютого за позовом компанії до АУФТ про визнання недійсним рішення про виключення «ММСІС Інвестментс» зі складу асоціації.

Суд також відмовився заборонити Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку вчиняти дії щодо анулювання ліцензій «ММСІС Інвестментс» на здійснення професійної діяльності на фондовому ринку на підставі невідновлення компанією статусу члена АУФТ у встановлений законодавством термін.

Відео дня

«Отже, підстава для позбавлення ліцензії ТОВ «ММСІС Інвестментс» з'явиться у регулятора фондового ринку України вже після 21 лютого 2013 року», - наголошується в повідомленні АУФТ.

Нагадаємо, рада асоціації «Українські фондові торговці» (АУФТ) в січні ц.р. більшістю голосів відмовила компанії «ММСІС Інвестментс» у членстві. Раніше, у грудні 2012 року, «ММСІС Інвестментс» була виключена зі складу асоціації на підставі рішення дисциплінарної колегії.

Згідно з повідомленням АУФТ, у листопаді минулого року рада АУФТ «виявила порушення в діяльності торговця «ММСІС» і зажадала припинити поширювати недостовірну інформацію і спростувати обіцянки високої прибутковості».

Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) може анулювати ліцензію «ММСІС Інвестментс», якщо протягом двох місяців після виключення з асоціації компанія не вступить до іншої саморегулюючої організації (СРО).

У січні поточного року НКЦПФР ухвалила рішення про визнання реклами послуг, запропонованих компанією «ММСІС Інвестментс», недобросовісною та про призупинення поширення цієї реклами.

Довідка УНІАН. Асоціація «Українські фондові торговці» створена в березні 2009 року шляхом об'єднання трьох саморегульованих організацій і є одним з найбільших об'єднань професійних учасників фондового ринку (свідоцтво НКЦПФР про статус СРО № 3 від 22 травня 2012 року). У цей час членами АУФТ є 688 професійних торговців цінними паперами.