Антимонопольний комітет України (АМКУ) дав дозвіл фізичній особі на придбання контрольного пакету акцій «Ерсте Банку», повідомляється на офіційному сайті АМКУ.

Як сказано у повідомленні, комітет дав дозвіл фізичній особі - громадянину України на придбання опосередкованого контролю над «Ерсте Банком» (м.Київ), який забезпечить понад 50% голосів у вищому органі управління банку.

Як повідомляв УНІАН, у грудні 2012 року Erste Group і власник «Фідобанку» (Київ) Олександр Адарич уклали договір про продаж українського "Ерсте Банку" за 83 млн дол. Згідно з наданою інформацією, «Ерсте Банк» в Україні залишається частиною Erste Group і працюватиме під своїм чинним брендом до закриття операції, запланованого протягом 6 місяців, після чого буде зміна бренду та злиття бізнесу з «Фідобанком». За словами О.Адарича, купівля «Ерсте Банку» є частиною стратегії «Фідобанку», в рамках якої планується створити до 2017 року банківський холдинг, що входить до ТОП-20 банків України.

Відео дня

У січні акціонери «Ерсте Банку» включили до складу наглядової ради власника «Фідобанку» Олександра Адарича.

Довідка УНІАН. «Ерсте Банк» (м.Київ) працює на ринку України з 2006 року і входить до групи великих банків України. За даними звітності, на 1 січня 2013 року активи банку становили 8,03 млрд грн, кредити і заборгованість клієнтів - 3,59 млрд грн, зобов'язання - 6,62 млрд грн, кошти клієнтів - 2,91 млрд грн, власний капітал - 1,41 млрд грн, статутний капітал - 1,38 млрд грн. У 2012 році банк одержав збиток у розмірі 466,4 млн грн.