Віктор Янукович

Президент України Віктор Янукович доручив Національному банку України (НБУ) до кінця березня розглянути питання про допуск до торгів на внутрішньому фондовому ринку цінних паперів іноземних емітентів з активами в Україні, торгівля цінними паперами яких здійснюється на іноземних біржах.

Про це йдеться в «Національному плані дій на 2013 рік щодо впровадження програми економічних реформ «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», затвердженому указом Президента України Віктора Януковича № 128 від 12 березня 2013 року.

Реалізація зазначеної норми спрямована на стимулювання збільшення капіталізації та обсягів торгів організованого фондового ринку України та здійснюватиметься за згодою НБУ шляхом скасування стосовно операцій з цінними паперами, які допущені до обігу на території України, індивідуальних ліцензій на здійснення валютних операцій, і обмежень, які застосовуються до інвестиційних рахунками.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, у січні розроблене Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку (НКЦБФР) Положення про допуск цінних паперів іноземних емітентів до обігу на території України пройшло процедуру державної реєстрації. У відповідності з даним положенням, до обігу на українських біржах будуть допущені папери, емітовані компаніями, що мають активи в Україні. Ініціатором такого звернення повинен виступати сам емітент. Документ передбачає обіг на українських біржах виключно цінних паперів, раніше розміщених за межами України, які зараз перебувають в обігу на зарубіжних фондових біржах.