Fitch повысило рейтинг Испании / telegraf.com.ua

Міжнародне рейтингове агентство Fitch підвищило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) Іспанії на один щабель - до "ВВВ+" з "ВВВ -", прогноз - стабільний, йдеться в прес-релізі агентства, передає Прайм.

Одночасно Fitch підтвердило короткостроковий РДЕ Іспанії на рівні "F2" і підвищило країнову стелю за рейтингами до "АА+" з "АА".

Аналітики агентства зазначають, що з часу зниження рейтингів Іспанії в 2012 році ризики в частині кредитоспроможності країни знизилися, покращилися умови фінансування, економічний прогноз став більш визначеним, а проблеми іспанських банків, які створювали додаткове навантаження на державу, значною мірою були вирішені.

Відео дня

Читайте такожFitch поліпшило прогнози за рейтингами Італії та Кіпру

Структурні реформи ринку праці, пенсійної системи, податково-бюджетної політики і фінансового сектора, які були проведені владою у відповідь на кризу, поліпшили довгострокову перспективу Іспанії, відзначає Fitch.

Агентство прогнозує, що державний борг Іспанії досягне пікового рівня в 104% ВВП в 2016 році, після чого почне поступово знижуватися за умови, що процентні ставки залишаться близько до поточних рівнів.