REUTERS

Інвесторів налякало надмірне зростання американських фондових ринків за останній час, проте це не завадило індексу Dow Jones Industrial Average встановити новий рекорд, повідомляють Вести.Экономика.

Папери найбільшого в світі онлайн-аукціону eBay Inc. подешевшали на 2,7% після звістки про те, що глава системи електронних платежів PayPal Девід Маркус переходить на роботу в Facebook Inc., де він очолить бізнес по обміну повідомленнями. При цьому акції Facebook подорожчали на 4,6% до максимального рівня з березня цього року.

Котирування мережі магазинів з продажу електроніки RadioShack Corp. впали на 10%, після того, як вона повідомила про квартальний збиток.

Відео дня

Тим часом капіталізація фармкомпанії Receptos підскочила на 36,78% на тлі успішних клінічних випробувань її препарату проти множинного склерозу.

На позитивну динаміку американських майданчиків вплинули дані про запаси товарів на складах в США. Вони у квітні цього року збільшилися в місячному вираженні на 1,1%, йдеться в повідомленні Міністерства торгівлі США. Аналітики, опитані агентством Bloomberg, очікували зростання показника на 0,6%.

Говорячи про макростатистику, варто згадати дані про зростання кількості вакансій в економіці США. Показник зріс у квітні майже до максимуму за 7 років на тлі відновлення ринку праці країни та економіки в цілому.

Кількість незайнятих робочих місць у квітні збільшилася на 289 тис. до 4,46 млн - максимуму з вересня 2007 р., повідомило Міністерство праці. У той же час кількість звільнень з роботи також зросла.

З 11 квітня індекс Standard & poor's 500 додав 7,4% після публікації позитивної макростатистики, яка свідчила про те, що економіка країни оговталася після суворої зими. При цьому останні 4 сесії індекс оновлював історичні максимуми. Тепер капіталізація компаній, що входять до нього, в 16,5 разів перевищує їх прибуток, тоді як на початку лютого це співвідношення дорівнювало 14,8.