Фото УНИАН

Згідно з проектом урядової постанови планується затвердити перелік з цілої низки об'єктів, чиї акції або майнові комплекси повинні бути виставлені на приватизацію в 2014 році, зокрема, до цього списку включені 50% держпакета акцій "Укрнафти" і 99% акцій Одеського припортового заводу, УНІАН повідомило джерело в Кабінеті міністрів України.

Як зазначило джерело, до цього списку на приватизацію також включені 99% "Сумихімпрому", 75% "Турбоатома", близько півтора десятків блокуючих та контрольних пакетів акцій енергетичних компаній, близько 40 пакетів акцій газопостачальних і газорозподільних компаній (облгазів).

До цього списку також будуть включені й інші об'єкти з цілої низки галузей, зокрема, сільського господарства, наукової сфери.

Відео дня

Джерело також зазначило, що цей проект постанови планується розглянути на урядовому комітеті найближчим часом. Після затвердження переліку на приватизацію за кожним з цих об'єктів уряд має прийняти окреме рішення про його продаж.

Читайте такожОдеський припортовий завод і «Турбоатом» можуть бути продані в кінці року

Як повідомляв УНІАН, згідно із затвердженим на 2014 рік державним бюджетом, від приватизації в цьому році планується отримати 19,4 млрд грн. Надходження від приватизації в січні-червні 2014 року склали 51,5 млн грн, або 0,3% від запланованих на цей рік надходжень від приватизації.