REUTERS

Індекс український компаній на Варшавській фондовій біржі WIG Ukraine наприкінці минулого тижня досяг нового історичного мінімуму на рівні 292,02 пункту, що на декілька пунктів нижче попереднього антирекорду, зафіксованого в березні на тлі захоплення Криму Росією.

Як передає кореспондент УНІАН з Польщі, український індикатор минулого тижня двічі оновлював історичний мінімум, але завершив торги вище мінімальних значень - на рівні 298,07 пункту.

За перший тиждень серпня індикатор втратив 3,9% після 15% мінуса за підсумками липня. З початку поточного року до останнього закриття український індекс знизився вже майже на 40%.

Відео дня

Минулого тижня подешевшали акції шести з нині дев'яти компаній, що котируються на головному майданчику Варшавської біржі.

Лідерами падіння стали папери Agroton (-13,6%), Milkiland (-12,1%) і IMC (-6,1%).

Дві найбільші українські компанії на польській біржі, Kernel і Astarta, подешевшали на 4,7% та 4,2%, відповідно.

Єдиною компанією, яка змогла збільшити капіталізацію, стала KDM Shipping, малоліквідні акції якої підскочили на 25,6% з досягнутого напередодні історичного мінімуму.

Котирування Ovostar Union і Westa завершили тиждень на тому ж рівні.

Читайте такожІнвестори скоротили в липні обсяг торгів українськими акціями на Варшавській біржі

Основні індекси польського фондового ринку просіли за тиждень на 1,4-1,6%.

Як повідомляв УНІАН, Варшавська біржа почала розраховувати український індекс WIG Ukraine із травня 2011 року з базових тисячі пунктів. До індексу входять 11 компаній, але зараз торгується тільки 9 з них, оскільки дві українські компанії досі не опублікували підтверджений аудитом звіт за 2013 рік.