Фото УНИАН

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Державної адміністрації залізничного транспорту України («Укрзалізниця»).

«Працівники Львівського локомотиворемонтного заводу у вільний від роботи час уже виготовили і відправили на схід вісім твердопаливних печей, для виробництва яких використовуються списані металеві матеріали», - сказано в повідомленні.

Згідно з повідомленням, працівники заводу також ініціювали збір гуманітарної допомоги для бійців АТО. Разом із печами вони передадуть на фронт продукти харчування, теплі речі та засоби гігієни.

Відео дня

Читайте такожПрофспілка закликає Кабмін не допустити зупинки роботи Донецької залізниці

«Кожну піч залізничники прикрасили металевою табличкою з написом: «Повертайтеся живими. Слава Україні!» - повідомили у прес-службі.

У свою чергу, працівники вагонного депо Клепарів Львівської магістралі передали в зону АТО сім міні-печей, зварених зі списаних запасних резервуарів та інших металевих частин.

«Спеціальна конструкція печей дозволяє перевозити їх по снігу, що актуально з наближенням зими. На поверхні печей також є місце для підігріву води та їжі», - наголошується в повідомленні.

У прес-службі нагадали, що працівники депо Здолбунів Львівської магістралі вже виготовили і передали українським військовослужбовцям 11 переносних печей.

Як повідомляв УНІАН, у червні керівництво "Укрзалізниці" придбало через установу державного «Ощадбанку» казначейські зобов'язання «Військові» на суму 35 тис. грн, кошти від реалізації яких були спрямовані на потреби української армії.

У жовтні медичні установи залізничної галузі України зібрали більше 200 літрів донорської крові для українських військовослужбовців, поранених під час проведення антитерористичної операції (АТО) на сході України проти російських терористів.