Россия через Керченский пролив может построить канатную переправу / kuban.aif.ru

Міністерство транспорту Росії розглядає питання будівництва через Керченську протоку вантажопасажирського канатного комплексу, передають "Новини Криму".

Читайте такожКлімкін: Нормалізація відносин з РФ можлива лише після повернення окупованого КримуЯк повідомив нелегітимний голова Торгово-промислової палати окупованого Росією Криму Олександр Басов, ідея створення комплексу належить професору Анатолію Короткому. Місцева влада ніяк на неї не відреагували. А в Мінтрансі РФ розробкою зацікавилися. «Професора Короткого запросили у Міністерство транспорту Російської Федерації, і там на найвищому рівні це питання розглядається», - сказав Басов.

Він додав, що Керченський міст може бути побудований не раніше, ніж через 3-4 роки. У той же час на створення канатного комплексу знадобиться рік.

Відео дня

Читайте такожВ окупованому Криму безконтрольне буріння свердловин загрожує екологічною катастрофоюДоктор технічних наук Анатолій Короткий запропонував протягнути через Керченську протоку 4,5 км канатної дороги на висоті 70 метрів над рівнем моря. Планується використовувати підйомник, який зможе перевозити 500 осіб і 45 автомобілів на годину. Передбачається, що вартість проїзду буде нижче, ніж на переправі, - 100 рублів з людини і 600 рублів - з машини. Час руху складе 6-7 хвилин (на переправі - 40 хвилин).