Фото УНИАН

Про це стало відомо сьогодні, 14 квітня, під час процедури оголошення переможця конкурсу.

Зокрема, за інформацією одного із членів конкурсного комітету «Укрзалізниці», оцінка пропозицій учасників відбулася згідно з вимогами конкурсних торгів на підставі трьох критеріїв: ціна (50% від загальної вартості критеріїв), якість виконання послуг (30%), умови оплати (20%).

Конкурсний комітет виставляв бали за кожним із цих критеріїв. Компанія "ПрайсвотерхаусКуперс (Аудит)" набрала 45,26 бали, а компанія "Ернст енд Янг Аудиторські послуги" - 100 балів, ставши таким чином переможцем конкурсу.

Відео дня

Ціна пропозиції переможця під час її оголошення не була названа, проте раніше прес-служба «Укрзалізниці» повідомляла, що компанія «ПрайсвотерхаусКуперс (Аудит)» оцінила свої аудиторські послуги у 25 млн грн (із ПДВ), а «Ернст енд Янг Аудиторські послуги» - у 19,8 млн грн (із ПДВ).

Читайте такожКабмін призначив нового заступника гендиректора "Укрзалізниці"

Конкурс проводився з метою отримання аудиторських звітів зведеної фінансової звітності "Укрзалізниці" за 2014 і 2015 рр. і звіту щодо огляду проміжної скороченої зведеної фінансової звітності за перше півріччя 2015 року, а також для підтвердження фінансових коефіцієнтів, розрахованих "Укрзалізницею" згідно з умовами кредитних договорів, укладених замовником з банками-кредиторами, станом на 31 грудня 2014 року, 30 червня і 31 грудня 2015 року.

Як повідомляв УНІАН, на даний час аудиторська компанія Deloitte & Touche за 15 млн грн проводить оцінку майна і майнових прав «Укрзалізниці» з метою формування статутного капіталу публічного акціонерного товариства на базі відомства, яке має бути створене до вересня 2015 року. Оцінка майна повинна бути завершена до 15 травня 2015 року.

Компанія Ernst & Young входить у «велику четвірку» найбільших у світі компаній, що надають аудиторські та консалтингові послуги, поряд із PricewaterhouseCoopers, Deloitte і KPMG.