Выплаты по ОСАГО предлагают увеличивать ежегодно / Фото УНИАН

Моторне транспортне страхове бюро України пропонує щорічне збільшення страхових сум за договорами обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності (ОСЦПВ) автовласників мінімум удвічі, повідомляється на сайті бюро.

«МТСБУ пропонує щорічне збільшення страхових сум мінімум вдвічі, що дасть змогу протягом наступних 10 років наблизити українські стандарти до європейських у сфері обов'язкового страхування автоцивільної відповідальності», - йдеться в повідомленні.

Бюро зазначає, що чинні розміри страхових сум у якості лімітів відповідальності страховика були затверджені Держфінпослуг ще у 2010 році, а в умовах стрімкої інфляції та істотного збільшення оцінюваних збитків за наслідками ДТП суми необхідно збільшити.

Відео дня

«Відповідні пропозиції були неодноразово направлені до Нацкомфінпослуг. МТСБУ сподівається, що найближчим часом вони будуть розглянуті й схвалені», - йдеться в повідомленні.

Читайте такожАвтострахування в Україні може подорожчати на 30%

Зазначені пропозиції МТСБУ передбачають підвищення страхових сум удвічі, з встановленням страхової суми за шкоду, заподіяну життю і здоров'ю, в розмірі 200 000 грн, і страхової суми за шкоду, заподіяну майну, - 100 000 грн.

Як повідомляв УНІАН, у квітні президія Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ) рекомендувала страховикам через зростання вартості ремонту транспортних засобів у зв'язку з девальвацією гривні підвищити коригуючі коефіцієнти за ОСАГО до необхідного рівня, що призведе до підвищення вартості страхового полісу до 25-30%.