Центральный офис

Про це повідомляє прес-служба КАГС.

Зокрема, рішенням АМКУ було визнано, що дії "Укрзалізниці", які полягають у зобов'язанні залізниць зазначати у перевізних документах перевезення зернових вантажів ТОВ СП “Нібулон” до станції Миколаїв-Вантажний, як перевезення зернових вантажів на експорт (тобто з перетином державного кордону України), потягли за собою донарахування та стягнення відповідної частки тарифу без належних обґрунтувань.

Такі дії, на думку АМКУ, є порушенням Закону України “Про захист економічної конкуренції”, у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на загальнодержавному ринку, що призвело до ущемлення інтересів інших суб'єктів господарювання.

Відео дня

Читайте такожВ Україні монополізовано 42% ринків - голова АМКУ

Рішенням Господарського суду міста Києва у справі № 910/16430/14 позов АМКУ до "Укрзалізниці" було задоволено. Проте, залізничники звернулися до КАГС із апеляційною скаргою.

"Вивчивши надані докази у справі та вислухавши доводи сторін, колегія суддів КАГС прийшла до висновку, що вимоги Антимонопольного комітету України є законними та справедливими", - зазначено в повідомленні КАГС.

Читайте також"Укрзалізниця" оскаржить у суді рішення АМКУ щодо донарахувань "Нібулону"

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України ухвалив рішення про корпоратизацію Державної адміністрації залізничного транспорту України («Укрзалізниця») і почав процес формування нової акціонерної компанії.