Фото УНИАН

Найбільший авіаперевізник України авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» отримала офіційне повідомлення від Федерального агентства повітряного транспорту Російської Федерації (Росавіації) про заборону польотів до міст РФ з 25 жовтня поточного року. 

Як повідомила УНІАН прес-секретар МАУ Євгенія Сацька, листа підписано заступником голови відомства Костянтином Маховим.

«У зв'язку із забороною, запровадженою Державною авіаційною службою України на виконання російськими авіакомпаніями регулярних польотів до/з України в сезон розкладу IATA "зима 2015/2016", а саме з 25.10.2015, повідомляємо: відповідно до рішення Міністерства транспорту Російської Федерації, прийнятого на підставі положень угоди між урядом Російської Федерації та урядом України про повітряне сполучення і співробітництво в галузі повітряного транспорту від 12.01.1994, дозвіл на виконання вашою авіакомпанією регулярних польотів до/з Росії в сезоні розкладу IATA "зима 2015/2016" надано не буде до моменту скасування заборони на виконання польотів до/з України для російських авіакомпаній», - наводить прес-служба МАУ текст телеграми.

Нагадаємо, Російська Федерація як «дзеркальний захід» запроваджує з 25 жовтня поточного року заборону на польоти українських авіакомпаній до міст РФ. У свою чергу МАУ назвала рішення російської авіавлади неприйнятним і незрозумілим.

Як повідомляв УНІАН, 28 вересня Державна авіаційна служба України (Державіаслужба) розіслала російським авіакомпаніям, які потрапили під санкції відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони України, попередження про заборону польотів до України з 25 жовтня 2015 року.

25 вересня Кабінет міністрів України відповідн до рішення Ради національної безпеки і оборони ухвалив рішення заборонити польоти російських авіакомпаній, в першу чергу "Аерофлоту" і "Трансаеро", до України, а також транзитні польоти російських авіакомпаній через територію України у разі, якщо вони везуть товари військового призначення, подвійного призначення або російських військових. Пізніше в Міністерстві інфраструктури повідомили, що заборона на польоти російських авіакомпаній з санкційного списку почне діяти з 25 жовтня поточного року.

16 вересня президент України Петро Порошенко підписав указ, яким затвердив рішення Ради національної безпеки і оборони від 2 вересня 2015 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)". Санкції вводяться терміном на один рік. Обмежувальні заходи стосуються більше 400 фізичних і понад 90 юридичних осіб РФ та інших країн, які причетні до анексії Криму та агресії на Донбасі.