МАУ / uk.wikipedia.org

Найбільший в Україні авіаперевізник компанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) не виконує перельоти в повітряному просторі над Синайським півостровом, в районі якого 31 жовтня зазнав аварії літак російської авіакомпанії "Когалимавіа", що виконував рейс Шарм-ель-Шейх - Санкт-Петербург.

Про це йдеться в заяві авіакомпанії.

"В районі Сіная пролягають три маршрути авіакомпанії МАУ – в Шарм-ель-Шейх, Амман і Дубай. Повітряні коридори всіх вищевказаних рейсів прокладені таким чином, що літаки МАУ не входять в повітряний простір над Синайським півостровом: рейси в/з Дубая і Аммана облітають цей район з східної сторони, а рейси з та Шарм-ель-Шейха – із західною", - повідомили в МАУ.

Відео дня

Також в авіакомпанії відзначили, що всі рейси виконуються за розкладом і з повним дотриманням міжнародних вимог безпеки польотів і авіаційної безпеки.

"Для МАУ безпеку пасажирів, екіпажів і повітряних суден є головним пріоритетом", - підкреслили в авіакомпанії.

Читайте такожАварія А321: Російські авіакомпанії припиняють польоти над Сінаєм

Як повідомляв УНІАН, літак Airbus A321 російської авіакомпанії "Когалимавіа", що виконував рейс Шарм-ель-Шейх - Санкт-Петербург, зазнав аварії 31 жовтня через півгодини після вильоту, за 100 кілометрів на південь від адміністративного центру єгипетської провінції Північний Синай. На борту літака знаходилися 217 пасажирів, у тому числі 4 громадянина України, і 7 членів екіпажу. В результаті краху літака всі пасажири та екіпаж загинули.

Читайте такожРятувальники встановили можливе місце падіння літака РФ, на борту якого перебували 217 пасажирів

Довідка УНІАН. Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" заснована 1992 року. Авіакомпанія здійснює рейси до столиці та ключових міст Європи, Азії, Африки та СНД, забезпечуючи також стикування з маршрутами своїх міжнародних партнерів.