REUTERS

Державна авіаційна служба України (Державіаслужба) за результатами проведення інспекції в аеропорту Шарм-ель-Шейха не заборонятиме польоти українських авіакомпаній за даним напрямом, повідомила прес-служба відомства.

"Державна авіаційна служба України за результатами перевірки прийняла рішення про продовження виконання авіарейсів до/з аеропорту м. Шарм-ель-Шейх за умови прийняття авіакомпаніями додаткових заходів авіаційної безпеки, спрямованих на зниження ризиків до прийнятного рівня", - йдеться в повідомленні служби.

Представники Державіаслужби також зазначили, що перевірка аеропорту була проведена шляхом огляду заходів авіаційної безпеки, запроваджених в даному аеропорту, і проведення зустрічей з відповідними посадовими особами аеропорту.

Відео дня

Читайте такожДержавіаслужба заборонила українським авіакомпаніям літати над Синайським півостровом

Як повідомляв УНІАН, раніше, у зв'язку з катастрофою російського літака А-321 авіакомпанії "Когалимавіа", що виконував рейс Шарм-ель-Шейх – Санкт-Петербург, Державіаслужба прийняла рішення направити свого держінспектора з авіаційної безпеки для перевірки стану безпеки єгипетського аеропорту Шарм-ель-Шейх.

Катастрофа сталася 31 жовтня. Літак зазнав аварії за півгодини після вильоту, за 100 кілометрів на південь від адміністративного центру єгипетської провінції Північний Синай. На борту літака знаходилися 217 пасажирів, у тому числі 4 громадянина України, та 7 членів екіпажу. В результаті падіння літака всі пасажири та екіпаж загинули. Слідство має кілька версій події, в тому числі версією про спланований вибуху на борту літака. Найбільш імовірною причиною катастрофи слідчі називають детонацію вибухового пристрою під час польоту.

Читайте такожРосавіація попросила дані про безпеку аеропортів Туреччини, Європи та ОАЕ

Пізніше Госавиаслжуба заборонила українським авіакомпаніям польоти над Синайським півостровом.