Фото УНИАН

Акціонерна компанія "Українська залізниця", створена на базі Державної адміністрації залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") для задоволення попиту пасажирів призначила міжнародний безпересадочний вагон за маршрутом Київ – Прага (Чехія), який почне курсувати з 12 грудня поточного року.

Згідно з повідомленням прес-служби "Укрзалізниці", безпересадочний вагон класу "РІЦ" відправлятиметься щодня із столиці України о 21:10 і прибуватиме до Праги за 35 годин о 07:39.

У зворотному напрямку вагон відправлятиметься з Праги щодня, починаючи з 14 грудня, о 23:09 і прибуватиме в Київ за 31 годину о 07:43.

Відео дня

"Про необхідність відновлення цього повідомлення представники чеських, словацьких та українських залізниць домовилися ще влітку", - зазначили в прес-службі.

Крім того, в прес-службі уточнили, що мінімальна вартість поїздки в зазначеному беспересадочном вагоні становить 97 євро.

Читайте також"Укрзалізниця" почала госпдіяльність в якості акціонерної компанії

Як повідомлялося, пряме залізничне сполучення між Києвом та Прагою було припинено 2011 року. Тоді безпересадочний вагон курсував через польський Краків.

Раніше "Укрзалізниця" на період новорічних та різдвяних свят призначила 15 додаткових поїздів у напрямку Ужгорода, Львова, Ворохти, Мукачево, Івано-Франківська, Чернівців, Запоріжжя, Дніпропетровська, Харкова та Одеси.

Читайте також"Укрзалізниця" призначила 60 додаткових "новорічних" рейсів

"Укрзалізниця" також повідомила про підготовку до роботи в зимовий період більше 3 тисяч пасажирських вагонів.