Фото УНИАН

Згідно з повідомленням прес-служби Міністерства інфраструктури України, для цього, в першу чергу, "Украерорух" має намір встановити у Скадовську новий вторинний моноімпульсний радіолокатор.

Згідно з повідомленням, "Украерорух" підписав контракт з провідним іспанським виробником аеронавігаційного обладнання компанією Indra, яка стала переможцем відкритого тендеру.

У повідомленні наголошується, що сучасний локатор, який незабаром замінить наявне в цьому районі обладнання, дасть можливість суттєво підвищити якісні характеристики системи спостереження в повітряному просторі над Чорним морем, де відповідальність за обслуговування повітряного руху покладено на Україну.

Відео дня

"Таким чином "Украерорух" підвищує надійність послуг національного провайдера аеронавігаційного обслуговування та здатність забезпечити безпеку повітряного руху в міжнародному повітряному просторі. Це сприятиме поступовому відновленню інтенсивності польотів в цьому районі, матиме позитивний вплив на ефективність цивільної авіації в світовому масштабі", - відзначили в прес-службі.

За даними прес-служби, партнерство "Украероруху" з компанією Indra триває з 2000 року, зокрема, в Дніпропетровську і Харкові успішно функціонують іспанські автоматизовані системи управління повітряним рухом, а також сучасні радіолокатори.

Як повідомляв УНІАН, один з ключових кредиторів України Європейський банк реконструкції і розвитку та «Украерорух» відновили співпрацю з освоєння кредиту в обсязі 41,2 млн євро на проекти підвищення безпеки авіасполучення, угоду про який було підписано у 2012 році, але до поточного моменту залишалося нереалізованим.

"Украерорух" в січні-вересні поточного року скоротив кількість обслуговувань польотів на 37% - до 186,3 тис. з 296,7 тис. польотів за аналогічний період 2014 року.

"Украерорух" у січні-вересні 2015 року збільшив чистий прибуток у порівнянні з аналогічним періодом 2014 року на 9,5% – до 469,26 млн грн з 428,49 млн грн, а за підсумками 2014 року - на 20%, до 303,027 млн грн.

Читайте такожПивоварський підрахував втрати України від заборони транзиту для російських авіакомпаній

Довідка УНІАН. Державне підприємство з обслуговування повітряного руху України «Украерорух» уповноважене державним регулюючим органом цивільної авіації виконувати аеронавігаційне обслуговування у повітряному просторі України.

До складу «Украероруху» входять Український центр планування використання повітряного простору України та регулювання повітряного руху (Украероцентр), Служба аеронавігаційної інформації (САІ), авіакомпанія «Украерорух», Навчально-сертифікаційний центр «Украероруху» та 7 регіональних структурних підрозділів.