REUTERS

Про це повідомив виконавчий директор аеропорту "Домодєдово" Денис Нуждін, передають РИА Новости.

"Частка тих напрямків, щодо яких введено обмеження в повітряному сполученні, становить близько 20% від загальної кількості напрямків по Московському авіаційному вузлу", — повідомив він.

Відео дня

За його словами, від закриття авіасполучення з Туреччиною аеропорти втратять 10% напрямків, в Єгипет — 8%, 2% напрямів раніше становили польоти до України.

"І, за нашими прогнозами, доходи від цих напрямків, на нашу думку, повною мірою навряд чи будуть компенсовані прибутковістю по сегменту внутрішніх повітряних ліній", — повідомив Нуждін.

За його підрахунками, пасажир іноземних компаній приносить аеропортам "в 2-2,5 разу більше доходу, ніж пасажир внутрішніх ліній".

Як повідомляв УНІАН, Російська Федерація ввела з 25 жовтня поточного року заборону на польоти українських авіакомпаній в міста РФ.

8 листопада указ про припинення польотів з Росії до Єгипту підписав президент Володимир Путін. Зупинка польотів викликана тим, що 31 жовтня ісламісти збили Airbus A321 російської авіакомпанії "Когалимавіа", який летів з Шарм-еш-Шейха в Санкт-Петербург. Всі 224 людини, що знаходилися на борту (в основному росіяни), загинули.

З 1 грудня Росія ввела заборону на чартерні авіапольоти до Туреччини за винятком рейсів, які вивозять російських туристів з цієї країни.