Фото УНИАН

Режим посиленого контроль за чартерними авіаперевезеннями, запроваджений Державною авіаційною службою України 28 листопада, може бути скасовано наступного тижня. Про це заявив журналістам міністр інфраструктури Андрій Пивоварський.

"Наступного тижня, я думаю, буде перехід до нормального режиму. Зі спецслужбами вже обговорили це питання", - сказав міністр.

Як повідомляв УНІАН, Державна авіаційна служба України з міркувань безпеки посилила контроль за переміщенням повітряних суден неукраїнської реєстрації, які виконують чартерні рейси в Україну. Заходи контролю, крім Державіаслужби, проводять СБУ, Національна поліція і Державна прикордонна служба України.

Відео дня

При цьому ЗМІ повідомляли, що заходи контролю посилено у зв'язку з можливим поверненням в Україну бізнесмена Дмитра Фірташа, який перебуває в Австрії. Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вже заявив про те, що після прибуття в Україну Дмитра Фірташа буде затримано Національною поліцією, але тільки у разі, якщо подасть відповідне клопотання Міністерство юстиції США, де Фірташ виступає фігурантом низки розслідувань. Проте пізніше з'явилася інформація про те, що запобіжні заходи пов'язані з майбутнім візитом до України віце-президента США Джозефа Байдена.

Разом з тим, за словами Пивоварського, посилення контролю за чартерними рейсами не ускладнило регулярного і чартерного авіаційного сполучення в Україні.