Фото УНИАН

Кількість дорожньо-транспортних подій в Україні на залізничних коліях та переїздах у 2015 році збільшилася порівняно з 2014 роком на 8,9%, або на 6 випадків, - до 73 випадків.

Згідно з повідомленням прес-служби публічного акціонерного товариства, створеного на базі Державної адміністрації залізничного транспорту України («Укрзалізниця»), 60 подій сталося на залізничних переїздах і 13 на коліях поза переїздами.

Зокрема, 18 ДТП було зафіксовано на Донецькій залізниці, 17 - на Львівській магістралі, 16 - на Південно-Західній, 11 - на Одеській, 7 - на Придніпровській і 4 - на Південній.

Відео дня

У ДТП за звітний період загинуло 13 осіб, що на 6 осіб менше, ніж у 2014 році, 32 особи дістали травми, що на 2 особи менше, ніж роком раніше.

«Укрзалізниця» констатує, що всі ДТП на залізничних переїздах і коліях сталися з вини водіїв автотранспортних засобів, які порушили правила дорожнього руху, і в цьому зв'язку в черговий раз закликає учасників руху неухильно дотримуватись правил.

Читайте такожВ Україні в ДТП щорічно гине понад 4 тисячі і більше 30 тисяч осіб травмуються

Як повідомляв УНІАН, у 2014 році кількість ДТП на залізничних коліях і переїздах скоротилася порівняно з 2013 роком на 27,7% (на 26 випадків) - до 68 випадків, внаслідок ДТП загинуло 19 осіб і 34 травмовано.

29 травня 2014 року Міністерство інфраструктури оприлюднило на своєму сайті в новій редакції законопроект «Про залізничний транспорт», який у грудні був поданий Кабміном на розгляд Верховної Ради.

Документ, зокрема, передбачає створення ряду нових органів: Державного агентства залізничного транспорту, Нацкомісії з регулювання транспорту, а також двох незалежних органів з безпеки на транспорті та Комісії з розслідування аварій на транспорті. Остання підпорядковуватиметься безпосередньо Кабінету міністрів України.